Домашна паста със сос от тиква и горгонзола

21/02/2016
Мария
отМарияНовак15282
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо291
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • Продукти за пастата
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 100 г
  • сол - на вкус
  • подправки - по желание и да се оцвети
  • Продукти за соса
  • тиква - 200 - 250 г жълта
  • горгонзола - 100 г сирене или друго синьо сирене
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 2 - 3 с.л. или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От яйцето и брашното се получава твърдо и много еластично тесто. Последното размесване направих с намаслени ръце.

Пастата я разточих на ръка и ще онагледя с малко снимки. Оставя се да изпръхне и след това се вари до готовност за няколко минути.

Пастата не се слепва и на следващия ден е като току-що сварена.

Сосът се приготвя, като лукът и чесънът се задушават в мазнината и водата, добавя се тиквата, нарязана на кубчета (дребни) и се вари, докато омекне. При нужда се добавя вода.

Когато тиквата е готова, се добавя сиренето за кратко, след което се гарнира с предварително сварената паста.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар