Гофрети със сирене и бекон

21/02/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф721302264
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо724
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва на кубчета, запържва се в сух тиган и се изважда на кухненска хартия.

В голяма купа се изсипва царевичното брашно. Върху него се изсипва чаша вряла вода и се разбърква. Оставя се да набъбне за 15 мин.

Смесва се брашното, захарта, бакпулверът, солта и содата. В друга купа се разбърква маслото с яйцата. Прибавя се прясното мляко.

Прибавят се сухите съставки и царевичното брашно. Накрая се слага и беконът, настъргано сирене и кашкавал. Разбъркват се.

Загрява се гофретник и се намазват плочите с масло. Във всяка част на гофретника се поставят по 60 мл от сместа, така че да има място да се надуе гофретата. Пече се в продължение на 3-5 мин., докато краищата станат леко хрупкави.

Сервират се намазани с масло.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Интересни гофрети, аз правя само сладки.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв