Оризов хляб без месене

21/02/2016
Ваня
отВаняЧирак11821
"Определено по-различен хляб, който да сложите на трапезата си "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 176
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Закваската се забърква с брашното и водата, покрива се със стреч фолио и се оставя за няколко часа да удвои обема си. След това се омесва с всички останали продукти. Оставя се да почине за 1 час и отново се омесва.

Тестото се изсипва в намазнена тава, до 1/3 от обема ѝ. Покрива се и се оставя още няколко часа, докато удвои обема си. Пече се на 200 градуса около 40 минути. Изважда се от фурната. Хлябът се слага да изстива върху решетка, увит в кърпа.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Рецепта със закваска не бях пробвала,но ще опитам скоро.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв