Оризов хляб без месене

21/02/2016
Ваняот ВаняЧирак
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо460
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Закваската се забърква с брашното и водата, покрива се със стреч фолио и се оставя за няколко часа да удвои обема си. След това се омесва с всички останали продукти. Оставя се да почине за 1 час и отново се омесва.

Тестото се изсипва в намазнена тава, до 1/3 от обема ѝ. Покрива се и се оставя още няколко часа, докато удвои обема си. Пече се на 200 градуса около 40 минути. Изважда се от фурната. Хлябът се слага да изстива върху решетка, увит в кърпа.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Рецепта със закваска не бях пробвала,но ще опитам скоро.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв