Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свински ребра с боб в гювеч

Свински ребра с боб в гювеч

21/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • боб - 500 г сварен бял
  • червено вино - 1 литър
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
  • мед - 1 с.л.
  • лук - стар 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • чубрица - 3 щипки
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата се отделят от месото, пускат се в подсолена вода и се варят за бульон поне 30 минути.

Смесва се с виното и се оставя още 10 минути на котлона. Добавя се доматено пюре, медът и захарта. Месото се нарязва на парчета и се поръсва със сол и черен пипер, намазват се и с малко доматено пюре.

Лукът, морковите и чесънът се нарязват и запържват в загрято олио. Поръсваме с чубрица. Консерва боб се отцежда и сипва в глинен съд, отгоре сипваме запържените зеленчуците, върху тях - месото от ребрата и се залива с бульона.

Печем в загрята фурна 180 градуса около час и половина. Сваля се капакът и печем до зачервяване на месото

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.5
50
41
30
20
11
Дай твоята оценка: