Пиле с ориз, царевица и моркови

21/02/2016
Надя
отНадяНовак21132
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо513
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържва се оризът да докато стане прозрачен. Прибавя се ситно нарязаният лук. Пържиме още пет минути и дърпаме тигана от котлона.

Отделно сваряваме бутчетата. Подреждаме бутчетата и ориза в тава. Прибавяме дафиновия лист, черния пипер, цели трите моркова, царевицата, соев сос, сол и заливаме с литър и половина от бульона от предварително сварените бутчета.

Слагаме във фурната да се пече докато оризът поеме течноста и ястието придобие златист цвят.

Сервираме ориз, бутче в средата и резенчета морков в кръг.

Поръсва се със ситно нарязан магданоз по желание.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар