Пухкав тутманик със сирене

22/02/2016
NEVIот NEVIПомощник Готвач 3x
"Толкова е пухкав наистина!"
Приготвяне80 мин.
Готвене40 мин.
Общо120 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 496
  • Преглеждания за месеца474
  • Преглеждания за седмицата66
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 800 г
  • кисело мляко - 200 г
  • вода - 100 мл
  • мая - 42 г
  • олио - 80 мл
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • За пълнежа
  • сирене - 200 г краве
  • яйца - 1 бр.
  • За намазване
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 3+3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в затоплената вода и оставете да шупне. Пресейте брашното и солта и направете кладенче в него сипете яйцата, олиото и топлото кисело мляко.

Започнете да месите, като постепенно прибавяте маята. Месите до получаване на меко тесто, което не лепне по ръцете. Сложете тестото в купа и оставете да втаса 30-40мин.

В това време направете пълнежа, като натрошите сиренето и го смесите с разбитото яйце. Разделете втасалото тесто на осем равни части.

Разточете всяка една на кора и сложете по малко от пълнежа. Навийте на руло и после на охлюв (разгледайте снимките).

Подредете ги в дълбок съд за печене, намазан с 3 с.л. олио. Оставете да втаса повторно за 30-40 мин. После намажете с разбитото с останалите 3 с.л. олио яйце.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурната първите 5-10 мин. После намалете фурната на 180 градуса и печете до готовност.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
Много хубава рецепта, аз слагам повече яйца.
1
0
Гергана  Георгиева
Няма по-хубаво нещо от питка със сирене
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв