Домашна какаова торта

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Домашна какаова торта
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
22/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Страхотна рецепта за какаова торта, която помним от детството и не забравяме и до днес"

Необходими Продукти

  • продукти за 2 блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • какао - 2 с.л.
  • за крема
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 8 с.л.
  • брашно - 7 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л. течна
  • компот - само сока, за сиропиране
  • кокосови стърготини - за поръсване
  • звездички - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Към брашното прибавяме бакпулвера и постепенно добавяме към яйцата.

Какаото се добавя като минава през сито, за да не става на бучки. Печем в предварително загрята фурна в обла тава.

Кремът се прави по следния начин: Млякото се загрява и към него се добавя захарта.

Предварително разбитите яйца се прибавят преди млякото да заври. Добавя се брашното, разбито с малко вода. Кремът се бърка, докато се сгъсти.

Добавя се ванилията. Блатовете се сиропират с компота и се маже кремът. След като залеем с крем втория блат, го посипваме с кокосови стърготини. По желание слагаме звездички или перли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кристиан Александров
Кристиан Александров
Истинска домашна торта.Супер !
16.04.2021 11:10