Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Рулца»Рулца с пилешко, бешамел и чушки

Рулца с пилешко, бешамел и чушки

EлзаEлза
Чирак
48356106289
Рулца с пилешко, бешамел и чушки
Снимка: Eлза
3 / 4
22/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
125 мин.
Порции
10
"Представяме ви една истинска пилешка фантазия, за която даже не намираме подходящите думи как да я опишем. Вижте сами"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • вода - 200 мл топла
  • брашно - 500 г
  • мая - 1 пакетче суха
  • олио - 50 мл
  • яйца - 1 бр. + 1 белтък
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • За соса
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - 3 с.л. с връх + 1 равна с.л. (70 г)
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • масло - 20 г
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер
  • За плънката
  • пилешко месо - 300 г от гърдите
  • червен лук - 1 глава
  • масло - 20 г
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • чушки - 2 - 3 бр. печени (по рецепта са 2 пресни зелени и червена чушки)
  • сол
  • мащерка
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, направете кладенче и в него сложете солта, захарта и маята. В чаша смесете топлата вода и олиото. Сипвайте по малко от водата в брашното и замесете меко нелепнещо тесто. Оставете на топло да втаса.

През това време се заемете със соса, разбийте яйцето с 50 мл от млякото до хомогенна смес.

В тиган сложете олиото и маслото да загреят, сипете брашното и бъркайте леко да се запържи. Доливайте по малко от прясното мляко и бъркайте да стане гладка, без бучици, смес.

Сипете при непрекъснато бъркане и яйцето. Оставете 2-3 мин. да къкри. Махнете от котлона и оставете да изстине.

За плънката нарежете месото на дребно и го запържете, добавете лука, като поомекне сложете нарязаните чесън и чушки. Пържете, докато се изпари водата.

Втасалото тесто разточете на правоъгълник, дълъг 40-30 см. Намажете го с бешамела, разпределете плънката отгоре и навийте на руло. Нарежете на кръгове, с диаметър 4-5 см и ги сложете в тава с хартия за печене, като оставите разстояние между тях.

Намажете ги с разбития жълтък и ги сложете в студена фурна да се пекат на 180 градуса до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
Доста време ще отнеме - но май си заслужава - изглежда вкусно
23.02.2016 14:29
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
На пръв поглед изглежда сложно но дано успея.
23.02.2016 13:46
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Такава красота е, че просто няма какво да се добави, освен, че ще се прави. Браво!
23.02.2016 13:45
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Толкова апетитно изглежда, че обезателно ще се пробвам да го направя.
23.02.2016 00:28
2