Пролетна каша от коприва

22/02/2016
Джемиле Чешлиеваот Джемиле ЧешлиеваМастър Шеф
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 262
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се измива добре и се бланшира в 500 мл вряща вода за 2-3 мин. Прецежда се и се накълцва на дребно, като водата не се хвърля.

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават в мазнина. Добавя се копривата, разбърква се и се слага брашното.

Разбърква се добре до получаване на хомогенна маса без бучки, долива се по малко водата, в която е бланширана копривата, бавно и с непрекъснато разбъркване.

Добавят се солта и червен пипер. Добавят се джоджен и девесил, нарязани на дребно, накрая се добавят и орехите.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Наталия Петрова
Много интересна рецепта, аз бих добавила и малко масло.Определено ще я опитам.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв