Пролетна каша от коприва с яйца и сирене

22/02/2016
"Предлагама ви една здравословна и много вкусна идея от българската ретро кухня, която се приготвя само за 40 минути, вижте сами"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо42 699
  • Преглеждания за месеца428
  • Преглеждания за седмицата82
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

  • коприва - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте копривата. Налейте в тенджера вода (около 1.500 л) и оставете да заври. Добавете копривата във врящата вода и варете около 15 минути.

Извадете копривата с решетъчна лъжица и я накълцайте. В малко мазнина задушете лука и чесъна, нарязани на ситно. Поръсете с брашното и червения пипер.

Налейте от бульона и бъркайте енергично, за да не останат бучки. Върнете копривата и посолете. Варете кашата десетина минути и прибавете яйцата.

Разбъркайте добре и след 5 минути свалете от котлона. Сервирайте кашата поръсена със сирене.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
Хубава рецепта но името и не ми допада за самата снимка. Гъста супа е по добре. :)
0
3
Добринка Петкова
На мен не ми прилича на супа(и пилешката каша правя така,а не като качамак)но благодаря за отзива. Разгледайте и другите предложения за каша от коприва-изглеждат по същия начин.
3
0
никнай
никнай
22.02.2016 20:10
Много яка рецепта - благодаря ....
5
2

Виж всички коментари или напиши такъв