Пролетна каша от коприва с яйца и сирене

22/02/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Предлагама ви една здравословна и много вкусна идея от българската ретро кухня, която се приготвя само за 40 минути, вижте сами"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 421
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте копривата. Налейте в тенджера вода (около 1.500 л) и оставете да заври. Добавете копривата във врящата вода и варете около 15 минути.

Извадете копривата с решетъчна лъжица и я накълцайте. В малко мазнина задушете лука и чесъна, нарязани на ситно. Поръсете с брашното и червения пипер.

Налейте от бульона и бъркайте енергично, за да не останат бучки. Върнете копривата и посолете. Варете кашата десетина минути и прибавете яйцата.

Разбъркайте добре и след 5 минути свалете от котлона. Сервирайте кашата поръсена със сирене.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
Хубава рецепта но името и не ми допада за самата снимка. Гъста супа е по добре. :)
0
3
никнай
никнай
22.02.2016 20:10
Много яка рецепта - благодаря ....
5
2

Виж всички коментари или напиши такъв