Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Патешко месо»Зелен фасул с патешко на фурна

Зелен фасул с патешко на фурна

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Зелен фасул с патешко на фурна
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
22/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Кой да предположи, че с патешко е толкова вкусно - вече втора порция си хапваме с апетит"

Необходими Продукти

  • патешко месо - 500 - 600 г
  • зелен фасул - 1 буркан стерилизиран
  • лук - 1 бр.
  • мащерка
  • чубрица
  • джоджен
  • магданоз
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 - 2 к.л.
  • сол
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патешкото месо и го нарязваме на порции. Заливаме с вода и кипваме за 5 минути.

Изливаме водата, измиваме хубаво порциите месо и наливаме чиста, топла вода (приблизително 6-7 чаени чаши).

Слагаме да се вари месото за 10-15 минути. Когато поуври (запазваме бульона от варенето), прехвърляме месото в огнеупорна тавичка с капак.

Поръсваме патешкото с подправките, посоляваме, слагаме настърган лук, добавяме червен и черен пипер и царевично брашно. Бульона от варенето, прецеждаме през цедка.

Отделяме с лъжица част от мазнината от бульона понеже патешкото месо е по-мазничко. Наливаме към месото в тавичката 2 чаени чаши от бульона.

Покриваме тавичката с капак и слагаме във фурната. Включваме на 200 градуса и печем приблизително 35-40 минути.

Като се позапече месото, добавяме зеления фасул от консерва, който сме отцедили и изплакнали с вода.

Наливаме в тавата още 1-2 чаени чаши бульон или вода и печем ястието още 30-40 минути. Патешкото месо е по - жилаво и изисква по-продължителна термична обработка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: