Ликьор от зелени орехчета и червено вино

23/02/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф297859802
"Да вдигнем един тост за онези напитки, които са не само ароматни, но и здравословни "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 826
  • Преглеждания за месеца348
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме орехчетата на четвъртинки, слагаме ги в 3-литров буркан, заливаме ги с ракията, плътно затваряме буркана и ги оставяме да престоят така 45 дни.

Когато изминат 45 дни, прецеждаме течността.

Наливаме отново течността с ракията в буркана и добавяме 1 литър вино, 1 килограм захар, канелата, ванилията, зърната карамфил и липата.

Разбъркваме добре, така че захарта да се разтопи, затваряме добре буркана и престоява така още две седмици, след което прецеждаме.

Наливаме в бутилки и ореховият ликьор е готов за консумация.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар