Пухкав сладкиш с круши и яйца

23/05/2011
Илария
отИларияМастър Шеф37311203
"Когато се научим как да устояваме на сладкишите, ще отслабнем. А сега просто не можем да устоим на този пухкав сладкиш с круши и яйца!"
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции12-14 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо30 743
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се измиват и почистват. Половината от тях се режат на малки парченца, а останалите на резени. Маслото и захарта (без 2 с.л.) се разбиват с миксер и се прибавят едно по едно яйцата и ванилията.

След това се сипват постепенно пресятото брашно с бакпулвера. Накрая се сипва и млякото и сместа се разбива до еднородна консистенция.

Разбъркайте леко сместа с нарязаните круши и я изсипете в намазнена и набрашнена кексова форма или тава.

Подредете отгоре резените круши и поръсете с двете отделени супени лъжици захар. Сладкишът с круши се пече около час в предварително загрята на 180 градуса фурна.подобни рецепти тук

5 6
4 7
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Мия
Мия
22.11.2013 17:47
Каква трябва да е фурната, защото моят сладкиш не стана добре, а спазих точно рецептата. Получи се сух и не достатъчо сладък
0
0
Манов
Манов
22.09.2013 12:28
Добре ще е дасе промени реда.Ако нарежем първо крушите и следваме указанията плодовете ще покафенеят докато стане време да се смесят с останалите продукти
0
1
Марина
Марина
02.12.2012 12:33
Страхотен сладкиш.
Много ми харесва!Браво!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!