Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Царевичен грис със зеленчуци

Царевичен грис със зеленчуци

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Царевичен грис със зеленчуци1 / 2
23/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • грис - 300 г царевичен
  • сол - 1 с.л.
  • зеленчуци - 450 г замразени
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевичния грис се сварява в 1.5 литра вряща вода заедно със солта за около 10-15 мин. Разбърква се постоянно.

Зеленчуците се задушават, без да се размразяват с нарязания пресен лук в мазнина. Похлупват се с капак, за да се запази свежият им вид.

След около 6-7 мин. се махат от огън. Разстила се половината от сварения грис в тава, а отгоре се слагат зеленчуците.

Покриват се с втория пласт грис, заглаждат се добре и се украсява с помощта на лъжица.

Пече се на 200 градуса, докато се появи мазнина по страните на тавата. Допича се до златисто. Сервира се с кисело мляко или зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: