Ягодово парфе

23/02/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф718302204
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 933
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват на сняг. Добавя се половината от захарта и се разбъркват, докато се получи твърди и лъскави връхчета.

В отделна купа се смесват маскарпонето със сметаната, ванилията и останалата захар. Разбиват се на гладък крем.

Стапя се желатинът на водна баня в малко вода и към него се добавя кремът от маскарпоне и заквасена сметана. Разбъркват се.

Прибавят се разбитите белтъци, изсипва се половината от крема на парфе. Добавят се ягодите и останалата част от сместа. Украсява се с ягоди. Оставя се в хладилник за 2 часа да стегне.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Ароматна и лека,просто чудесна!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв