Бабината гергьовска супа

23/02/2016
"В голяма тенджера и на бавен огън на печката на дърва - това е тайната на най-вкусната бабина гергьовска супа "
Приготвяне15 мин.
Готвене65 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 216
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • агнешки дреболии - 500 г
  • агнешко месо - 300 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 3 бр. печена капия
  • домати - 1 ч.ч. домашно консервирани
  • сол - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • ориз - 100 г
  • олио - 100 г
  • подправки - магданоз и девесил, пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържваме агнешките дреболии и месото с лук моркови и печена червена чушка.

Посоляваме и пиперосваме. Заливаме с 5 л вода. Вари се 20 мин., слагаме ориза и доматите.

Оставяме яденето да къкри на огъня, докато се сготвят всички продукти.

При готовност поръсваме с пресните подправки и поднасяме.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Вера Паева
Вера Паева
30.04.2016 23:21
много вкусна стана
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв