Бабиното гергьовско агнешко

23/02/2016
Adriyana - Adi
отAdriyana - AdiЧирак105113
"От старите тефтери на баба избрахме тази страхотна, ароматна и прекрасна рецепта за Бабиното гергьовско агънце! Благодарим ти, Бабо мила, Бабо сладка !"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 947
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 2 кг агнешко
  • лук - 1 глава
  • зелен лук - 10 - 15 стръкчета
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 100 г
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешкото месо и го сваряваме за около 30 мин.

Запържваме го със зрелия лук, поръсваме със сол и сладък пипер.

Добавяме пресния лук, нарязан, и лютия пипер.

Печем в гореща фурна до готовност.

Преди сервиране поръсваме с магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
Много обичам това месо толкова е крехко.
1
0
Ирина Андреева Jolie
Колко много обичам....аз на моето слагам и девесил :) нямам търпение да се изпролети :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв