Домашен кашкавал от краве мляко

23/02/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор259850601
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 008
  • Преглеждания за месеца284
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме млякото на огъня и преди да започне да ври, прибавяме солта.

Щом заври, слагаме лимонтозуто и бъркаме на слаб огън, докато хубаво се пресече млякото.

Изсипваме в торбичка от тензух и оставяме да се изцеди суроватката за около два часа, след което притискаме с камък, така че да се оформи питка.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Биляна
Биляна
26.04.2016 18:14
аз знам, че минимум 8-9 часа трябва да е затиснат
0
1
Биляна
Биляна
27.04.2016 09:55
не съм специалист в правенето на кашкавал, това е съвет който ми даде главният технолог на мандрата в Елена. познавам е човек който работи в тертер и от него получех същият съвет точно за домашният кашкавал.
3
0
Гергана  Георгиева
Да, хубаво е за да се оформи, но по принцип нетрябва много дълго време да се цеди, за да не стане прекалено сух.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв