Кокошка Тихуана

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2271k3412k5
Кокошка Тихуана1 / 2
23/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Яхния с кокоше месо, която буквално сгрява душата и пълни стомаха"

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • брашно - 1/4 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 зелена + 1 червена
  • бяло вино - 1/2 ч.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби - 1 тарелка дребни
  • бял пипер
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • домати - 1 настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кокошката се прави на порции и се овалва в смесените брашно, черен, червен пипер и сол. Пържат се до зачервяване.

Прехвърлят се в тава за печене.

Лукът се нарязва на полумесеци, чесънът се нарязва на много дребно, чушките се режат на ивици, а гъбите се оставят цели.

Всичко се запържва до омекване. Добавят се виното и доматът, задушават се за 5-6 мин. и с този сос се залива кокошката.

Тавата се покрива с фолио и се пече 30-40мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много апетитна рецепта.
26.02.2016 09:47