Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран Кашкавал»Кашкавал пане по сицилиански

Кашкавал пане по сицилиански

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386622436661
Кашкавал пане по сицилиански
Снимка: Мартина Тракова
1 / 5
24/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Кашкавалът пане е лесно за приготвяне ястие, което е много вкусно и затова е любимо на малки и големи. Но тайната е в панировката. Затова ви представяме днес тази уникална рецепта със сициалианска панировка"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 500 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • грис - 2 ч.ч.
  • брашно - за овалване
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - сух на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грисът се разбърква с подправките. Яйцата се разбиват добре в купа. Охладеният кашкавал се нарязва на филийки.

Всяка филийка се потапя първо в ледено студена вода, след това се овалва в брашно, като се изтръсква да не загори при пържене, потапя се в разбитите яйца, овалва се в подправения грис и се пържи в силно нагорещено олио.

Олиото трябва да достига до половината на потопените в него парчета кашкавал.

Панираният кашкавал се изважда върху чиния, покрита със салфетка, за да се отцеди от излишната мазнина. Сервира се топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: