Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Козуначена питка със сусам

Козуначена питка със сусам

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Козуначена питка със сусам
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 2
24/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Толкова е пухкава, че ще ви се прииска да я гушнете"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • мая - 1 бр.
  • прясно мляко - 550 мл
  • масло - 50 г
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • брашно - колкото поеме
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме малко прясно мляко и размиваме маята. Добавяме един по един продуктите, без сусама, и замесваме меко тесто.

Колкото повече го месите толкова по-хубаво става. Оставете да втаса около час и пак го премесете.

Разкъсайте тестото на малки парчета и оформете розички в намаслена тава. Оформената пита оставете да втаса отново на топло за час.

Намажете я с разбития жълтък и малко олио, поръсете със сусам. Пече се в загрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Благодаря за идеята Ваня, все пак ти си специалист по питките :)))
27.02.2016 10:07
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Ако добавите мас вместо масло питата става по пръхкава.
27.02.2016 09:54
1