Магданозени кюфтета

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
1528432339762
Магданозени кюфтета
Снимка: Valentina Psaltirova
2 / 3
24/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • магданоз - 400 г замразен
  • копър - 50 г замразен
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • галета - 5 с.л.
  • сол
  • олио
  • кашкавал - 150 г
  • мая - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозът и копърът се размразяват. Изцеждат се от водата, която пускат.

Добавят се 3 яйца, настърганият кашкавал, солта, маята и сместа се омесва. Оставя се малко да бухне.

Оформят се кюфтета с мокри ръце, топят се в разбъркано яйце, после в галета, разбъркана с брашно, и отново в яйцето. Пържат се в сгорещено олио.

Поднасят се както горещи, така и изстудени, поляти с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Като са магданозени и копър ли се слага?Мисля да пробвам но не зная да смеся ли и двете.
24.02.2016 15:28
1
Покажи всички подкоментари