Туршия от тиквички и чесън

01/06/2011
тинот тинНовак
"Допълнете колекцията си с туршии за зимата и с това свежо предложение!"
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции6-8 буркана
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 880
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • тиквички - 4 кг
  • захар - 250 г
  • сол - 200 г
  • чесън - 10 скилидки
  • оцет - 500 мл
  • олио - 500 мл
  • копър - 3 връзки
  • черен пипер - на зърна

Начин на приготвяне

Тиквичките нарязваме на 4 и после на ситно. След това ги поръсваме със солта и захарта. Объркваме. Престояват два часа.

Във всеки буркан слагаме на дъното 1 клонка копър, 1 скилидка чесън нарязана, 10 зърна черен пипер. Пълним буркана с тиквички. Отгоре слагаме още по 1 клонка копър, 1/2 скилидка чесън, 4 зърна черен пипер.

Останалият сок от тиквичките объркваме с олиото и оцета. И с тази смес пълним бурканите.

Стерилизираме 10 минути.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Емилия
Емилия
03.08.2013 00:50
Много е черният пипер.Други забележки нямам.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти