Кускус с гъби и доматен сос

24/02/2016
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач37134304
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо524
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слага се вода да заври. Когато заври, се слага 1 с.л. сол и малко олио, след което се изсипва кускусът, намалява се котлонът и се оставя да се свари.

През това време гъбите и лукът се нарязват на кубчета, след което гъбите се запържват в масло. Когато кускусът се свари, от водата се отделя 3/4 ч.ч., а останалото се отцежда. Кускусът се измива със студена вода. В тавичка се изсипва кускусът и се разбърква с гъбите.

В съд се загрява олио и се запържва лукът. Добавя се брашното и бързо се разбърква, докато брашното се разтвори напълно. Налива се малко от водата и се разбърква пак добре, докато се сгъсти.

След това се слага капакът и се оставя за 1-2 минути лукът да се задуши. След това се налива останалата част от водата, доматеното пюре, малко сол и черен пипер и се разбърква добре.

Когато сосът е готов, се излива върху кускусът. Разбърква се, за да се разнесе навсякъде и тавичката се слага във фурната да се пече около 15 минути на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар