Традиционна мусака със заливка

24/02/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 149
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • кайма - 400 г
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 зелена
  • доматено пюре
  • кисело мляко
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио
  • сол
  • чубрица
  • дафинов лист
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрято олио се задушават ситно нарязаните зеленчуци – лук, морков, чушка. Към тях се добавя доматеното пюре и каймата (предварително разбита с малко вода).

След това се добавят нарязаните на ситно кубчета картофи, сол, чубрица, дафинов лист, черен пипер. Налива се топла вода колкото да покрие всички продукти. Пече се на 220 градуса.

След като се изпари водата, мусаката се залива с предварително разбитите яйца, брашно и кисело мляко. Запича се до готовност.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ивелина
Ивелина
25.02.2016 09:47
Обожавам я!
0
0
Лидия - Гери
Лидия - Гери
24.02.2016 14:50
И аз много обичам да ям мусака .
0
0
Гергана  Георгиева
Всяка седмица да ям,няма да ми омръзне този вид мусака :-)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв