Панирано пиле Клъки

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Панирано пиле Клъки
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
24/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Уникални вкусни и ароматни пилешки бутчета - по-вкусни даже от KFC - приготвени по тази изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 10 бр. долни или крилца
  • прясно мляко - 500 мл
  • лимони - 2 бр.
  • за панировката
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 50 мл
  • за сухата смес
  • брашно - 250 г
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чили - 1 ч.л. на прах (по желание, може да не се добавя)
  • салвия - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • куркума - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • босилек - 1 к.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • лук - 1 ч.л. кромид гранули (прах)
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много пазената тайна рецепта на панираното пиле KFC все още не е разкрита, но пък аз ви предлагам моето много добро копие.

В резултат се получава изключително крехко панирано месо, страхотно ароматно и вкусно, а KFC пасти да яде :) !

Сложете в купа прясното мляко, изцедете лимоните и в тази смес сложете пилешкото месо, като го оваляйте добре в сместа. Покрийте купата и оставете в хладилник да се маринова за 6 часа.

Смесете в чиния всички сухи подправки, в друга купа разбийте яйцата и прясното мляко за панировката.

Извадете месото от хладилника, отцедете от сместа, подсушете и всяко парче потопете първо в яйчената смес, после в сухата, като хубаво го оваляте, за да се покрие от всички страни.

Парчетата пиле сложете във фритюрник, загрят на 180 градуса, като ги сложите директно в мазнината, затворите капака и пържите за 15 минути или до златисто. Отцедете върху хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: