Чийзкейк с круши и шоколад

24/02/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395719715
"Чийзкейк, който прилича на любовно обяснение между двама млади "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 221
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • бисквити - 3 пакета какови чаени (по 130 г)
  • масло - 125 г краве
  • мед - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 400 г
  • крема сирене - 375 г
  • пудра захар - 4 с.л.
  • желатин - 10 г
  • круши - 3 бр.
  • натурален шоколад - 200 г
  • течна сметана - 200 мл сладкарска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в блендер бисквитите, разтопеното масло и меда и разбийте до получаване на фини бисквитени трохи. Застелете тортена форма с падащ ринг диаметър 26 см с хартия за печене. Сложете бисквитената смес и разнесете на дъното до получаване на блат.

Приберете в хладилник за 30 минути да стегне. Разтворете желатина в студена вода, оставете го за 10 минути да набъбне, след това го разтворете до течно състояние в микровълнова за няколко секунди. Внимавайте желатинът да не кипне, защото така му се губят желиращите свойства.

Нарежете крушите на дребно и ги сложете в купа, прибавете заквасената сметана, крем сиренето и пудра захар. Разбъркайте и добавете разтопения желатин. Смесете до еднородна и хомогенна смес. Извадете формата от хладилника и изсипете равномерно млечната смес върху бисквитения блат.

Сложете кейка отново в хладилник за минимум 6 часа да стегне. За шоколадовата заливка загрейте сметаната на котлона, начупете шоколада на парчета и преди да кипне го добавете към сметаната. Отстранете от котлона, изчакайте няколко минути шоколадът да поеме топлината и разбъркайте.

В началото ще ви се стори сместа като пресечена, не се притеснявайте, разбъркайте добре и когато сместа се хомогенизира ще добие течен шоколадов вид. Охладете и изсипете заливката върху кейка, приравнете да покрие цялата основа и приберете пак в хладилник за около час да стегне.

Накрая махнете внимателно ринга и ако не ви се разпадне значи сте я изчакали достатъчно време да се желира и сте се справили перфектно :)подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14
marcheva14
13.09.2016 00:06
Много добре изглежда и гласувам веднага с 5. Снимките са великолепни. Само не разбрах какво е крема сиренето, Филаделфия ли е.?? Дано да е Филаделфия , с друго не работя сладкиши.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв