Бохча

24/02/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Така е, колкото повече хапвате от тези пълнени хлебчета, толкова повече ви се яде "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо70 783
  • Преглеждания за месеца1156
  • Преглеждания за седмицата601
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • питки - 2 бр. готови (около 500 г всяка)
  • свинско месо - 400 г (от джолан или врат)
  • гъби - 150 г
  • чушки - 1 бр. зелена капия + 1 бр. червена капия
  • доматен сос - 50 мл
  • лук - 2 глави кромид
  • черен пипер
  • сол
  • риган - 1 щипка
  • мащерка - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • бяло вино - 100 мл
  • заквасена сметана - 250 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Първо сварете свинското месо до готовност, след което го накъсайте на парчета. Загрейте зехтина и запържете нарязан на ситно лука и двете чушки, пържете до златисто и добавете нарязаните гъби, запържете за кратко и добавете месото, сипете виното и покрийте с капак.

Задушавайте до изпаряване на течността наполовина, добавете сметаната, разбъркайте и оставете на котлона още няколко минути, докато се посгъсти.

Трябват ви две питки, аз купих готови, вие ако прецените може да си омесите домашни. Изрежете питките отгоре като капаче и издълбайте средата, като основата и стените и трябва да са цели.

Намажете дъното на питките с доматен сос и разпределете приготвената смес в тях. Настържете кашкавала по равно върху всяка, сложете ги върху скарата на фурната и ги запечете на 180 градуса до разтопяване на кашкавала.

Бележка: Капачетата може да сложите до питките и да запечете и тях, а при сервиране да ги захлупите. Средата от питките сложете върху вестник на хладно и проветриво място и изсушете за галета.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Zvezdelina Krusteva
Zvezdelina Krusteva
22.02.2017 12:03
Много добре се получи
0
0
Ani Voinova
Ani Voinova
05.02.2017 18:50
Много добре изглежда ,а и вкусно
0
0
Светлана
Светлана
26.02.2016 20:03
Превъзходно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв