Бохча

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Бохча
Снимка: Admin
2 / 12с Видео
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Така е, колкото повече хапвате от тези пълнени хлебчета, толкова повече ви се яде"

Необходими Продукти

  • питки - 2 бр. готови (около 500 г всяка)
  • свинско месо - 400 г (от джолан или врат)
  • гъби - 150 г
  • чушки - 1 бр. зелена капия + 1 бр. червена капия
  • доматен сос - 50 мл
  • лук - 2 глави кромид
  • черен пипер
  • сол
  • риган - 1 щипка
  • мащерка - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • бяло вино - 100 мл
  • заквасена сметана - 250 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сварете свинското месо до готовност, след което го накъсайте на парчета.

Загрейте зехтина и запържете нарязан на ситно лука и двете чушки, пържете до златисто и добавете нарязаните гъби, запържете за кратко и добавете месото, сипете виното и покрийте с капак.

Задушавайте до изпаряване на течността наполовина, добавете сметаната, разбъркайте и оставете на котлона още няколко минути, докато се посгъсти.

Трябват ви две питки, аз купих готови, вие ако прецените може да си омесите домашни.

Изрежете питките отгоре като капаче и издълбайте средата, като основата и стените и трябва да са цели.

Намажете дъното на питките с доматен сос и разпределете приготвената смес в тях.

Настържете кашкавала поравно върху всяка бохча, сложете ги върху скарата на фурната и ги запечете на 180 градуса до разтопяване на кашкавала.

Бележка: Капачетата може да сложите до питките и да запечете и тях, а при сервиране да ги захлупите. Средата от бохчите сложете върху вестник на хладно и проветриво място и изсушете за галета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Венелина Иванова
Венелина Иванова
Много вкусни и лесни и ефектни!
05.02.2018 19:09
Павел Косовски
Павел Косовски
Слагат се и кисели краставички и рецептата е оригинал.
09.11.2017 13:44
1
Zvezdelina Krusteva
Zvezdelina Krusteva
Много добре се получи
22.02.2017 12:03
Ani Voinova
Ani Voinova
Много добре изглежда ,а и вкусно
05.02.2017 18:50
Светлана
Светлана
Превъзходно!
26.02.2016 20:03
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Даа и мисля, че е интересно за пред гости
25.02.2016 08:30
1
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много е вкусно! страхотна рецепта!
25.02.2016 03:53
1
1
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Много апетитно изглежда, предполагам и вкусно. При първа възможност ще я пробвам. Благодаря за рецептата !
24.02.2016 20:14
1
1
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Много са вкусни тези бохчи ,мога да си хапвам всеки ден от тях :)
24.02.2016 19:23
1
1
Покажи всички подкоментари