Пилешка вкусотия с гъби

24/02/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395419345
"Решихте ли какво ще хапвате днес? Тази пилешка вкусотия с гъбки и ароматни подправки е една от нашите препоръки"
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 179
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции. В купичка смесете зехтина с подправките за пилето, разбъркайте. Намажете с тази смес всяко парче пиле и ги сложете в тава, между тях сложете цели небелени скилидки чесън и сипете виното и бульона. Покрийте тавата с фолио и печете на 180 градуса за 60 минути.

Гъбите почистете и нарежете на тънко, сложете в тиган маслото и лъжица зехтин и ги запържете до златисто. Подправете със сол и пипер на вкус, извадете пилето от фурната, махнете фолиото и сложете около месото запържените гъби. Печете още 10 минути до получаване на приятен загар върху месото. При поднасяне сложете парче пиле, гъби и малко сос от печенето.

Бележка: Гъбите Кримини са подобни на печурките. Имат от жълто-кафява до тъмно кафява качулка, по-твърда консистенция и плътен вкус и са недостатъчно порасналите гъби портобело, затова ги наричат "бейби портобело". Може да ги намерите в големите супермаркети или да ги замените с бяла печурка.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Гергана  Георгиева
Ех, че вкусно изглежда! Харесват ми и подправките, които си използвала, особено ригана и мащерката в пилето. Браво!
0
0
Ивелина
Ивелина
25.02.2016 10:17
Когато има месо, всичко става невероятно!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв