Неделно пиле

24/02/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395118835
"Въпреки, че името и е странно, дадохме най-висока оценка на тази стара селска рецепта с пиле, моркови, магданоз и винен сос"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 084
  • Преглеждания за месеца328
  • Преглеждания за седмицата282
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и сварете морковите за кратко. Нарежете ги на парчета, а лука обелете и нарежете на дребно.

Почистете месото, нарежете на порции и оваляйте в брашното. Загрейте зехтина и сложете пилешкото да се запържи леко, като обръщате и от двете страни.

Махнете го в чиния и в същата мазнина сложете лука и сварените моркови. Пържете до златисто, добавете пилето, виното и след малко бульона, разбъркайте, така че да оберете всичко, което се е захванало на дъното.

Сложете малко масло в соса, подправете със сол и черен пипер и захлупете. Задушавайте до изпаряване на течността и сгъстяване на ястието.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

м. димитрова
м. димитрова
25.02.2016 23:48
А бялото вино кога да прибавим?
7
2
Ивелина
Ивелина
24.02.2016 17:21
Изглежда страшно вкусно. Поздравления!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв