Меден тиквеник с готови кори

25/02/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру206084776115
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 187
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет
  • тиква - 600 г
  • мед - 3 с.л.
  • захар - 1 к. ч.
  • канела - 2 ч. л.
  • олио - 50 мл за поръсване
  • пудра захар - 1 с. л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и настъргва на едро ренде. В купа смесваме захар и канела.

В намазана с олио тава се нарежда една кора, поръсва се с олио и тиква, отгоре със захар и канела. Намачкват се две кори и се поставят върху тиквата.

Отново се поръсва с олио, тиква, захар, канела и 1 с. л. течен мед. Следват нови две кори и плънка. Така се прави докато свършат корите.

Медът се разпределя на три пъти през две-три кори. Отгоре завършваме, като се покрива с цели кори. Нарязва се на квадрати.

По ръбовете се ръси малко олио и останалата смес от захар и канела. Печем в загрята фурна 180 градуса 30 минути до зачервяване. Изважда се, поръсваме с пудра захар!подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

ВИЛИ-Виолета Матева
Беше ми останала една тиква ,приготвих този тиквеник ,щеше да е хубаво да сложа и орехи ,но не се разрешават при заболяване на щж ,но пак стана много, много вкусен !
1
0
Ивелина
Ивелина
25.02.2016 10:10
Вкусно!
1
0
Ваня Георгиева
Наистина е лесен и вкусен.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!