Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Меден тиквеник с готови кори

Меден тиквеник с готови кори

Меден тиквеник с готови кори
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
4 / 5
25/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • тиква - 600 г
  • мед - 3 с.л.
  • захар - 1 к. ч.
  • канела - 2 ч.л.
  • олио - 50 мл за поръсване
  • пудра захар - 1 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и настъргва на едро ренде. В купа смесваме захар и канела.

В намазана с олио тава се нарежда една кора, поръсва се с олио и тиква, отгоре със захар и канела. Намачкват се две кори и се поставят върху тиквата.

Отново се поръсва с олио, тиква, захар, канела и 1 с. л. течен мед. Следват нови две кори и плънка. Така се прави докато свършат корите.

Медът се разпределя на три пъти през две-три кори. Отгоре завършваме, като се покрива с цели кори. Нарязва се на квадрати.

По ръбовете се ръси малко олио и останалата смес от захар и канела. Печем в загрята фурна 180 градуса 30 минути до зачервяване. Изважда се, поръсваме с пудра захар!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Беше ми останала една тиква ,приготвих този тиквеник ,щеше да е хубаво да сложа и орехи ,но не се разрешават при заболяване на щж ,но пак стана много, много вкусен !
25.02.2016 19:22
1
Ивелина
Ивелина
Вкусно!
25.02.2016 10:10
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Наистина е лесен и вкусен.
25.02.2016 10:05
1