Печен лук с бекон

25/02/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
"Ще ви представим една по-различна и много икономична селска рецепта, с която ще си оближете пръстите"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 517
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • лук – 1 кг
  • бекон – 100 г
  • зехтин – 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука, малките и средните глави оставяме цели, а по-големите разрязваме.

Слагаме го в йенска тенджера и го посипваме с нарязания на ситно бекон.

Поливаме със зехтина и сипваме малко вода.

Печем във фурна на 220 градуса, докато лукът покафенее.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
05.05.2016 05:06
нещо снимката доста мазничка изглежда и ме отказа май...
0
1
никнай
никнай
26.02.2016 21:30
Супер и ако преди края го напръскаш с малко балсамов оцет - почнах да се облизвам ....
1
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
26.02.2016 09:32
Страхотно предложение,това наистина трябва да опитам,защото откачам при аромата на печен лук,голяма вкусотия ще е!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв