Вратни пържоли с ябълки

25/02/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф64992216125
"Не се и съмняваме, че те пробвали множество рецепти за пържоли, но никога не излишно да прибавите още една към репертоара си. Особено когато става въпрос за свински филета, поднесени с уханен винен сос и ябълки."
Приготвяне15 мин.
Готвене100 мин.
Общо115 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 746
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и нарежете ябълките на полумесеци. Начукайте всяка пържолка и подправете със сол, пипер и риган.

Намажете тавата, в която ще печете със зехтин, сложете на дъното половината от ябълките, върху тях наредете пържолите и отгоре поставете останалите ябълки.

Сложете между месото бахар, отгоре полейте с лъжица мед на тънка струйка върху ябълките, сипете ябълковия сок и виното.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 170 градуса около час и половина.

Махнете фолиото и оставете да се запече месото още 15 мин. Комбинацията от месо, ябълки и мед може да ви се стори налудничава, но уверявам ви ужасно вкусно е.

Препоръчвам да използвате зелени кисели ябълки, които се балансират с меда и виното. Горещо ви го препоръчвам :)подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

никнай
никнай
26.02.2016 21:49
Рецептата ти е добра даже е страхотна (правил съм я) но не е особено подходяща за свинско.
Предлагам ти да я приложиш към дивечево месо - там е по-подходяща.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв