събота, 19 април

Арабски питки

Публикувана от:
Видяно: 24 834 пъти
Националност: Арабска Кухня
Категория: Хляб
Рецепта за Арабски питки
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции10 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 400 гр.
  • мая - прясна 12 г. или суха
  • олио - 2 с. л или зехтин
  • захар - 1 ч. л.
  • вода - топла 200 мл.
  • сол - 1 ч.л.

Приготвяне на Арабски питки

Маята се разтваря в топлата вода и се прибавя захарта. Оставя се да шупне маята около 5 - 10 минути. Брашното се пресява на етапи и се омесва еластично тесто, като накрая се добавя солта и олиото.

Тестото се меси най - малко 10 минути. Омесеното тесто се поставя в намаслена купа и се покрива. Оставя се да втаса около 1 час или докато тестото не увеличи обема си два пъти. Тестото се разделя на еднакви части (10 броя около 50 - 60 г всяка) и се оформя на топки. Поставят се в тава и се покриват и се оставят да "починат" около 1 час (трябва да се увеличат два пъти).

Всяка топка се разточва на тънка питка с дебелина около 1 см. Пекат се в сух горещ тиган (най - добре чугунен). След появата на мехури се обръща (около 30 - 40 секунди на страна). Нареждат се в чиния и по желание се намазват с масло и се покриват.

4,3636363636364 от 11 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Вкусна и уникална рецепта за Арабски питки. Намери ли това, което търсиш? Прегледай останалите рецепти за Арабски питки. Вкусни рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Арабски питки в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.