Арабски питки

01/01/2010
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции10 бр.
Сготви+2 точки
1 Потребител и ти сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо36 287
  • Преглеждания за месеца355
  • Преглеждания за седмицата94
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 400 гр.
  • мая - прясна 12 г. или суха
  • олио - 2 с. л или зехтин
  • захар - 1 ч. л.
  • вода - топла 200 мл.
  • сол - 1 ч.л.

Приготвяне на Арабски питки

Маята се разтваря в топлата вода и се прибавя захарта. Оставя се да шупне маята около 5 - 10 минути. Брашното се пресява на етапи и се омесва еластично тесто, като накрая се добавя солта и олиото.

Тестото се меси най - малко 10 минути. Омесеното тесто се поставя в намаслена купа и се покрива. Оставя се да втаса около 1 час или докато тестото не увеличи обема си два пъти. Тестото се разделя на еднакви части (10 броя около 50 - 60 г всяка) и се оформя на топки. Поставят се в тава и се покриват и се оставят да "починат" около 1 час (трябва да се увеличат два пъти).

Всяка топка се разточва на тънка питка с дебелина около 1 см. Пекат се в сух горещ тиган (най - добре чугунен). След появата на мехури се обръща (около 30 - 40 секунди на страна). Нареждат се в чиния и по желание се намазват с масло и се покриват.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.1
Общо 15 гласували
5 8
4 4
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Вкусна и уникална рецепта за Арабски питки. Намери ли това, което търсиш? Прегледай останалите рецепти за Арабски питки. Вкусни рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Арабски питки в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.