Солена Палачинкова Торта

25/01/2010
от ВаняНовак
"Тази солена торта ако знаете колко бира и вино изпива"
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции7-8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47 787
  • Преглеждания за месеца182
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг3,4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 125 гр.
  • яйца – 2 бр.
  • прясно мляко – 400 гр.
  • масло – 50 гр.
  • пилешко месо – 400 гр.
  • лук – 1 глава
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • чесън – 1 скилидка
  • червен пипер – 1 гр.
  • домати – 1 бр.
  • кашкавал – 150 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд разбиваме яйцата , брашното и солта. Прибавяме млякото и 20 гр. Разтопено масло. От приготвената смес изпържваме 12 палачинки.

Приготвяме плънката като настъргваме на ренде лука и го изпържваме. Прибавяме смляното месо. Подправяме сместа със сол, настърган домат, скилидката чесън, зърна черен пипер, червен пипер и дафинов лист. Долива се малко вода. Варим месото докато остане на мазнина.

Палачинките си нареждат в голяма чиния като между тях постовяме плънка, редувайки палачинка с плънка. Завършваме с палачинка. Поливаме с разтопена масло и ръсим с настърган кашкавал. Преди да поднесем запичаме за кратко време във фурната
подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Теодора Мещерова
Палачинки не се пъжат, а се пекат, ако трябваше да ги пържим, щяхме да слагаме повече мазнина
0
0
Снежанка
Снежанка
07.12.2013 16:35
Един вкусен начин да оползотворимпоизостаналите в хладилника продукти...
0
0
Костадин
Костадин
14.10.2013 08:38
И какво общо има със снимката?
8
0

Виж всички коментари или напиши такъв