Свинско със зеленчуци

25/02/2016
"Поредното много вкусно свинско месо, приготвено в глинен гювеч. Приготвя се бързо, пече се бавно, и може да нахрани цялото семейство."
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 182
  • Преглеждания за месеца824
  • Преглеждания за седмицата93
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинска плешка - 800 г
  • картофи - 500 г
  • моркови - 150 г
  • лук - 150 г кромид
  • чушки - 100 г червени (печени)
  • домати - 150 г от консерва
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • тиквички - 50 г
  • магданоз - 2 стръка
  • риган - 1 к.л.
  • мащерка - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - 50 мл
  • бульон - 200 мл зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте зеленчуците. Нарежете ги на едро и ги сложете в дълбока тава или глинен съд.

Месото нарежете на парчета и добавете към зеленчуците, сипете доматите консерва, сложете и пюрето, подправете на вкус, сипете зехтина и разбъркайте всичко.

Сипете бульона, захлупете с капак и сложете във фурната на 180 градуса за около 2 часа. При поднасяне поръсете всяка порция със пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар