Шоколадова торта с банани

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Шоколадова торта с банани
Снимка: Сия Рибагина
1 / 6
25/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 2 бр. готови
  • крем - 1 пакет пудинг
  • банани - 4 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • За шоколадовия ганаш
  • натурален шоколад - 100 г
  • течна сметана - 100 мл сладкарска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе крема с прясното мляко по указанието на опаковката. Бананите обелете и разрежете на половина.

Вземете тортена форма с падащ ринг и сложете на дъното ѝ хартия за печене, поставете първия блат, върху него изсипете крема, изравнете и сложете в крема половинките от бананите, като ги редите по часовниковата стрелка в кръг, а в средата запълвате с останалите парчета.

Отгоре сложете другия блат, натиснете леко и сложете в хладилника да стегне за няколко часа.

Направете шоколадовия ганаш, като загреете сметаната на котлона, преди да кипне я махнете и сложете начупения шоколад. Изчакайте няколко секунди и разбъркайте до получаване на хомогенна шоколадова смес. Охладете за 30 минути.

Извадете тортата, махнете ринга и залейте отгоре с шоколада. Декорирайте отгоре с бадеми, парчета банани или по ваш избор.

Източник: Идеята за оформянето на тортата е по идея на Люси Евтимова

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

sholyova
sholyova
А после как махате хартията?
26.10.2017 16:48