Салата Помпей

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386622436661
Салата Помпей1 / 2
26/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Уникална салата с паста и риба - непременно изненадайте приятели с нея"

Необходими Продукти

  • фусили - 300 г
  • домати - 200 г
  • краставици - 250 г
  • целина - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • риба тон - 1 бр. консерва
  • босилек - 2 стръка
  • сол - на вкус
  • за дресинга
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • горчица - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • зехтин - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фусилите се сваряват във вряща подсолена вода. Доматите се нарязват на полумесеци.

Краставицата, след като се измие, се разрязва по дължина и с малка лъжица се издълбава меката част (семето).

Стръковете целина се нарязват на ситно. Червената чушка се почиства и се нарязва на ленти.

На дъното на салатени купи се разпределят фусилите и нарязаните зеленчуци. Отгоре се добавя рибата тон и се украсява с пресния босилек.

Продуктите за дресинга се разбиват и салатата се поръсва с готовия дресинг преди да се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: