Шоколадова торта с кафе

25/02/2016
Adriyana - Adiот Adriyana - AdiЧирак
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо417
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

400 мл сметана се кипва и се прибавя към натрошения шоколад. След минута се разбърква до хомогенна смес. 200 мл сметана се разбива до твърдост и се добавя към леко охладения шоколадов ганаш.

Блат: всички сухи съставки се смесват, всички течни – отделно. Смесват се, не е необходимо много бъркане. Към тях в последствие се добавя горещото кафе и се изсипва в тава с хартия за печене.

Пече се на 180 градуса за 45 минути. Блатът остава леко сочен. След като изстине се разделя по дебелина и блатовете се намазват с крема.

Украсява се по желание и се оставя в хладилник, като може да се консумира след 2 часа.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Ох,толкова изкушаващо изглежда,не зная как ще изтърпя тези 2 часа,през които ще трябва да стои в хладилника :-)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв