Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Качамак»Полента с печено бутче

Полента с печено бутче

Полента с печено бутче
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
26/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • царевичен грис - 1 ч.ч.
  • сирене - 100 г
  • масло - 30 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вода - 1 л
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипваме водата с 1 ч.л. сол и оставяме на котлона да заври. Сипва се царевичният грис и бъркаме, докато се сгъсти.

Снема се от котлона настрани. В тиган се загрява масло, добавя се червеният пипер. Разбърква се и сваляме да не загори.

Качамакът се сипва в чиния, поръсваме сирене и малко от мазнината с червен пипер. Пилешките бутчета се поръсват със сол, черен, червен пипер и олио.

Печем в загрята фурна 200 градуса до златиста коричка. Поднасяме полента с едно печено пилешко бутче. Вкусно е!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
И аз не бях опитвала ,дали качамак или полента все едно е -вкусно е ,едно време е било неделима част от менюто на хората ,а сега младите не знаят дори какво е !
26.02.2016 18:03
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Качамак не съм вкусвала от дете,едно време на село го приготвяха с пръжки и хич не го харесвах,затова и никога не съм го приготвяла,Виле,твоя на снимката изглежда мн вкусно,чак ми се прииска да опитам :)
26.02.2016 09:22
1