Милинка - хлебче без месене

26/02/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 4x
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 379
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включваме фурната на 60 градуса. Замесваме тестото, като към леко затопленото прясно мляко прибавяме олио, сол, захар, мая и яйце.

Смесваме добре и добавяме натрошеното сирене и брашното. Разбъркваме тестото с лъжица (не трябва да е нито твърдо, нито прекалено течно, трябва да е като много гъста каша).

В подходяща форма за печене (използвам с размери 20 см на 10 см, може и в отделни малки формички), покрита с хартия, намазана с масло (хартията трябва да е по-нависоко от стените на формата, за да не излезе тестото, като втаса), сипваме тестото във формата, като си помагаме с лъжица.

В загрятата на 60 градуса фурна, слагаме хлебчето да втаса, около 30 минути, или докато изпълни формата. Когато е удвоило обема си, поливаме със заливката, която приготвяме, като в краве масло (30 г), посолено на вкус, запържваме до златисто 1 супена лъжица брашно.

Печем хлебчето на 180 градуса до готовност.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар