Здравословни еклери с овесени ядки и босилек

27/02/2016
Марина
отМаринаНовак1013
Порции16
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо637
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата, маслото и солта се сипват в тенджерка и се оставят да заврат.

Когато това стане, се влагат брашното и овесените ядки. Поръсва се с черен пипер и се разбърква енергично с дървена лъжица. Бъркането се преустановява, когато се получи своеобразна топка.

Така полученото тесто се подправя с нарязан босилек и се охлажда. След това се поделя на части, които се оформят като топчета посредством лъжица.

Подреждат се върху хартия за печене и се пекат на 180 градуса около половин час.

През това време се прави пълнежът за тях, като изварата се смила с маслините и щипка сол. Шприцова се с в еклерите. Разбира се, еклерите могат да бъдат приготвени и с крем по ваш вкус.

подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар