Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Сладкиш с хляб и нектарини

Сладкиш с хляб и нектарини

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7178k2k12k5
Сладкиш с хляб и нектарини
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
26/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Ще продължим деня с наистина освежаваща комбинация от шоколад и мандарини. Чашата горещо кафе е от вас"

Необходими Продукти

  • какао - 4 с.л.
  • нектарини - 4 бр. (плод по избор)
  • прясно мляко - 120 мл топло
  • бакпулвер - 15 г
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - 1 щ.
  • брашно - 150 г тип 500
  • кафе - 1 бр. разтворимо
  • олио - 50 мл
  • захар - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 6 филии
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете филиите хляб и им махнете корите. Трябва ви само средата, натрошете я и я сложете в купа.

Разбийте яйцата със захарта, добавете олиото, сипете тази смес в купата с хляба.

Разтворете кафето в 50 мл гореща вода и го добавете на тънка струйка, докато разбивате с миксер хлебната смес.

Добавете млякото, ванилия и разбъркайте. Брашното, какаото, солта и бакпулвера пресейте и добавете към основната смес.

Разбъркайте този път не с миксер, а с дървена шпатула до пълното поемане на сухите съставки. Тестото трябва да е с консистенция на гъста каша, ако вашето е по-воднисто, добавете още малко брашно.

Нарежете нектарините на дребни парчета и ги поръсете с малко брашно, така няма да пуснат много течност и тестото няма да ви се получи клисаво. Може да използвате плодове каквито имате или желаете.

Сложете хартия за печене на дъното на тортена форма и изсипете получената кексова смес.

Печете на 170 градуса до суха клечка около 50 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

!?!
!?!
Луд умора нема, ама нема за какво ...??
28.02.2016 17:58