Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети с ароматни подправки

Свински котлети с ароматни подправки

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367752017852
Свински котлети с ароматни подправки
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 2
26/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 кг котлет
  • прясно мляко - 1 л
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • лук - 2 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начуквате хубаво пържолите с чук и ги оставяте да починат малко. През това време смесвате подправките в една чинийка и нарязвате лука на ситно.

Взимате пържолите капвате на всяка пържола по малко олио, слагате от сместа с подправките, малко лук върху всяка и ги подреждате в подходящ съд.

Заливате с прясно мляко и оставяте за няколко часа в хладилника, може и цяла нощ.

След като минат няколко часа или на следващия ден, загрявате фурната на 200 градуса и подреждате пържолките в намазнена тавичка.

След като ги подредите, изливате маринатата върху тях и ги печете до готовност

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Ал денте няма как да го оставиш, защото готвиш месо, а не паста, зеленчуци или ориз. Предполагам си го оставила по алангле, демек на не "готварски език" леко розово и не препечено.
05.10.2016 19:03
1
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Рецептата така написана изглежда вкусна, но това на снимката изглежда като нещо сдъвкано и изплюто, също не е описано колко време се пече, какво ще рече това до готовност? Различните части месо от прасето се изпичат за различно време и ако начинаещ кулинар чете тази рецепта и реши да я приготви, рискува да гадае и да ги препече.
05.10.2016 18:53
1
Покажи всички подкоментари