Мусака с пилешко месо

26/02/2016
Теодора Мещероваот Теодора МещероваПомощник Готвач 1x
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 173
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате и обелвате картофите и морковите. Нарязвате ги на кубчета. Измивате и почиствате чушките от семките и също нарязвате на кубчета.

Обърквате зеленчуците с подправките. Сварявате пилешките бутчета до готовност, и когато се охладят, отделяте месото и го накъсвате на дребни парчета.

Разпределяте месото върху зеленчуците и наливате съвсем малко водичка. Слагате в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато водата изври.

През това време взимате съд, в който чуквайте яйцата, които разбивате с малко сол. След това добавяте киселото мляко и обърквате добре.

Идва ред на брашното и прясното мляко. Трябва да се получи еднородна смес. Когато картофите са се посварили, изливате заливката отгоре и оставяте да се пече, докато се запече заливката!

Наситнявате магданоза, и когато извадите мусаката от фурната, наръсвате обилно с магданоза.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар