Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Печени на фурна наденици с бяло вино

Печени на фурна наденици с бяло вино

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Печени на фурна наденици с бяло вино1 / 2
26/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2-3
"Няма как да устоим на тази апетитна рецепта за Печени на фурна наденици с бяло вино, даже ще си поръчаме двойна порция !"

Необходими Продукти

  • наденица - 500 г
  • бяло вино - 1 литър
  • масло - 50 г краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • нишесте - 1 или 2 ч.л. натурално, за сгъсътяване на соса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазваме надениците с част от омекналото краве масло и подреждаме в подходяща тавичка. Отгоре ги поръсваме с черен пипер на вкус. При необходимост може да ги посолим.

Заливаме ги с бялото вино. Печем на слаба фурна, като по време на печенето поливаме със соса от тавичката няколко пъти.

Когато се поизпари течността, ги изваждаме от фурната. Намазваме надениците с останалото масло Към останалата течност от печенето в тавичката добавяме разтворено с малко вода натурално нишесте - царевично или пшенично.

Загряваме леко соса на котлона. Поднасяме надениците полети със сос и с гарнитура от картофена салата или туршия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария Божилова
Мария Божилова
Добра рецепта, бързо се приготвя.
18.04.2020 14:56