Шунка с картофи на фурна

26/02/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф120166022526
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 128
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим и нарязваме лука на ситно. Шунката нарязваме на малки парченца и запържваме в мазнината заедно с лука. Когато лукът омекне, а шунката се позапържи, прибавяме брашното и разбъркваме няколко пъти.

Наливаме около половин литър гореща вода и слагаме картофите, които предварително сме сварили, обелили и нарязали на филийки.

Сместа подправяме със сол и черен пипер на вкус и изсипваме в тавичка. Отделно разбиваме яйцата със сметаната и поливаме ястието.

Отгоре поръсваме с настърган кашкавал. Запичаме в умерено гореща фурна до готовност - до приятно зачервяване или за около 20-25 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар