Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Печен Заек»Печен заек с масло и бяло вино

Печен заек с масло и бяло вино

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Печен заек с масло и бяло вино1 / 2
26/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Не жалете масло, не жалете вино - само така ще получите перфектното печено заешко"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • масло - 1/2 пакетче (60 г) краве, прясно
  • черен пипер - на вкус
  • бяло вино - 2 ч.ч. (1 за соса и 1 за заливане при печенето)
  • чесън - 1 глава
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме заека от ципите и тлъстините и посоляваме, поръсваме със смлян черен пипер и слагаме в тавичка заедно с нарязано на парченца масло.

Наливаме вино (1 ч.ч) и слагаме да се пече на 250 г фурна, като от време на време поливаме със течността.

За по-бързо изпичане, можем в началото да покрием тавичката с алуминиево фолио, което после да отстраним и да допечем заека до готовност.

Напълно опеченият заек се изважда в чиния, а сосът от тавичката се смесва със счукания чесън, 1 чаша вино и киселото мляко и се възварява на котлона.

Може да добавим в соса и разтворено 1-2 чаени лъжички натурално нишесте за по-голяма плътност. Сосът и печеното месо се поднасят отделно. Може да поднесем с гарнитура от сварени макарони .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Голяма вкуснотия е, направо деликатес!
27.02.2016 14:52